Tuesday, October 19, 2010

Axelfoto škola - osnovni kurs digitalne fotografije od 30.10.2010.

 
Bilo da ste početnik u digitalnoj fotogrtafiji ili vam je prelazak sa rada na filmu na digitalnu tehniku nešto teži nego što ste očekivali, Axelfoto kurs digitalne fotografije je odlično rešenje da upotpunite svoje znanje.

Predavanja ovog kursa su podeljena u tri tematske celine: tehnika fotografisanja, kreativna fotografija i obrada digitalne fotografije. Kroz ove teme polaznici uče da uspešno eksponiraju, korektno kadriraju i kvalitetno prezentuju svoje fotografije. 
 
Kroz ove teme polaznike će voditi Vlada Perić, predavač kreativne fotografije.
Ljubiša Milivojević, predavač tehnike dotografisanja
Dejan Danailov, predavač obrade digitalnih fotografija

Osnovni kurs digitalne fotografije ima 15 predavanja, po 4 predavanja nedeljno, traje oko mesec dana. Sva predavanja naših kurseva se održavaju u prostorijama DKC Majdan u Beogradu. Predviđeno je da predavanja budu organozovana utorkom i četvrtkom od 20 časova i dva spojena predavanja subotom od 16 časova (sa polusatnom pauzom oko 18 časova). Predviđena grupa za ovaj kurs je 8 do 10 polaznika.

Tokom celog kursa polaznici dobijaju i određene male domaće foto zadatke (vežbe) koje će te raditi samostalno. Zbog ovoga je bitno da imate digitalni fotoaparat sa bar osnovnim opcijama podešavanja. Za vežbe nije bitno da to bude neki skup i nov model sa naprednim funkcijama, ali je važno da ima mogućnost da ručnim podešavanjima utičete na osnovne parametre pri fotografisanju. Pre svega to su otvor blende i trajanje ekspozicije. Te opcije imaju mnogi napredni kompaktni modeli i svi dSLR fotoaparati, čak i početnički amaterski modeli. Iako nije obavezno na svakom predavanju, važno je da bar na predavanja tehnike fotografisanja polaznici donose svoje fotoaparate i na njima uporedo prate priču predavanja.

Predavanja sledeće grupe će početi u subotu, 30.10.2010.

Za dodatne informacije i prijavljivanje za učešće se javite na e-mail adresu

skola@axelfoto.com
ili telefon
065/444-96-96
http://www.axelfoto.com

Monday, October 18, 2010

Selo Gledić, zaseok Rakija, Gledićke planine


Netaknuta priroda u srcu Srbije, Rakija iz Rakije sa autohtonim sortama šljiva Šumadinka-Crvena ranka i Požegača-Madžarka, predstavljaju nebrušeni biser svega onoga što čovek može poželeti. Više podataka o nama u Rakiji možete pogledati na sajtu www.rakijaizrakije.com



Saturday, October 9, 2010

Soko Banja, stari Soko grad


 Fotografije Soko grada i okoline Soko Banje

Autor fotografija: Mišel Koneski, Leposavić

Friday, October 8, 2010

Srpska hrana - dobro a mnogo

Svadbarski kupus

Rostilj

Kolenica

Keciga

Mesano meso

Autor fotografija:Predrag Todorovic


Ako vam se svideo post...

Ukoliko vam se svidjaju fotografije, predlazem vam da unesete vas E-mail u formu ispod i citate blog i putem maila, ili da se prepisete na feed bloga.
 
Unesite vas E-mail:


Mreza Kreativnih Ljudi

Tihomir Stojanovic blog

Planinarenje - planinarske akcije